Devica je horoskopski znak za ljude rođene u periodu od 24.08. do 23.09.

devica

izvor ilustracije : Novosti.rs

Evo jednog analitičkog uma koji skenira tuđe reči, pakuje ih i obrađuje. Prepustiti nešto slučaju, za njih je nepoznanica. Sve mora biti isplanirano, postavljeno na svoje mesto, samo tako funkcionišu. Tačni su i proračunati. Sve sračunaju, podele i rastave na sitne delove kako bi bez greške to odradili. Radnici za poželeti. Kod njih nema propusta. To ih vređa, njima je nemoguće da se to desi. Njihov mozak je sličan blizanačkom što nije čudno kad znamo da njima vlada Merkur. Za razliku od Blizanaca koji su šaškasti i zabavni device umeju da dave, mada njihov smisao sa humor nije zanemarljiv. Imaju ga itekako. Ali kada pričaju o nekim ozbiljnim stvarima, nemaju upadice. Strogo se drže teme i objašnajvaju tonom ravnim kao Srem. Oni jednostavno ne umeju da skrate. Ako sve ne obrazlože kao da nisu ništa rekli. Jako se uvrede ako ih neko prekine. Pošto su užasno nervozni, počinju odjednom da se povisuju ton, do urlanja da bi objasnili do kraja šta su započeli. Ne dozvoljavaju da budu prekinuti. Kao da se time pokazuje lično nepoštovanje. Ne zanima ih ako je neka osoba uvek takva. Sve će to prihvatiti vrlo lično. Govore ljudima šta ih nervira. Traže da oni to uvek znaju, a ako zaborave i pogreše, skaču kao opareni . Počinju da arlauču na tu zaboravnu i neosetljivu osobu. Fitilj im je jako kratak. Užasavaju se ljudske gluposti, bezobzirnosti, netačnosti, suprostavljanju… Njihovi živci su pretanki, a rekacije jako burne, velika su zlopamtila, iskopaće u nekom razgovoru detalje koje bi svako zaboravio, ali Devica nikada i nikako. Njihovo pamćenje je fotografsko, matematički tačno. Posedovanje ove jake logičke inteligencije ih dovodi do sukoba sa sobom i emocijama. Sve mora da ima logike. A u emocijama je najmanje ima. Ovakve misli će ih zateći osedelima. Ne umeju da raščlane te nelogične stvari. U svemu u čemu nema logike, tačnosti, Devica gubi tlo pod nogama, tražeći oslonac na šta da stane. Ne ume da živi, hoda po nestvarnim, nerealnim stazama. Mora sve da se zna i da ima osnovu, početak, sredinu i kraj. Očekuju i traže čistoću i tačnost. A sami umeju da budu aljkavi i netačni. Device najčešće kasne. Ovo se ne odnosi na posao, naravno, nego na sve ostalo. Umeju tačno da kažu i napišu ono sto žele, stilski i gramatički savršeno. Opisi su im zadivljujući, imaju nekako muški stil pisanja, neromatničan ali niko im ne može osporiti istinitost reči i sve to čitati sa uživanjem. Postavljaju gomilu hipotetičkih situacija i odgovaraju na njih, potom argumetuju u razgovoru, prepirci. Sa Devicom, će svako izgubiti. Nema šanse da budu nadjačani. Barataju podacima koje su upamtili i popakovali u nezaborav u svom mozgu. Mnoge umore svojom tačnošću, ali Device ne umeju drugačije da žive. Njihov um je sve sračunao i nema mesta propustima. Jedino se tako osećaju dobro. Nama može biti teško sa njima, ali njima je tako jedino tako normalno.. Hipohondri su najčešće rođeni u ovom znaku.

U ljubavnim vezama vole do beskraja i natrag. Daju se bezrezervno, druge vole više od sebe, što ume da začudi kod ovog analitičnog uma. Njihova ljubav je čista kao suza. Kada vole ne varaju. Za Device je to skoro kao nemoguća misija. Najređe varaju osobe rođene u ovom znaku. Za njih to nema smisla. Tu uskače ona logika. Ako su našli ono što im odgovara, zašto bi tražili nešto preko toga. Ta misao ih drži uvek. Iako su spremni na flert i šalu na taj račun, dalje od toga neće otići. U seksu pokazuju neopisivu čistotu pomešanu sa strašću. Device vole seks, ali ne varaju, njima je njihov odabir svetinja. Upravo zbog toga su užasno nepoverljive prema parteru. Guše ga, posesivne su i užasno ljubomorne. Ne postoji napornije biće od ljubomorne Device. Činiće sve one gluposti da bi došle do dokaza da li ih partner vara. Prisluškivaće razgovore, zvaće ih sto puta na dan. Tražiće da im se javlja, unajmiće privatnog detektiva. Dok traje to ludilo, teško ih je gledati i slušati, ujedno i jako tužno. Oni zaista ne veruju. Njihova sumnja od njih pravi budale. Iako svesni toga, to je jače od njih i dok ne isteraju stvar na čistac ne odustaju. Kada saznaju istinu, mire se sa njom, ma kakva bila. Oni su je samo želeli, da dokazu sebi i toj osobi da su u pravu. Većeg papučarskog ponašanja nema nego kod Device, i mazohistički uživaju u tome.

Niko čistije ne voli. Nikog lakše nije voleti do Device. Najteže je održati tu ljubav pod navalama sumnji koju oni u stvari vole. Do neverovatnih obrta dolazi kada se uvere da nisu bili u pravu, tada postaju divna stvorenja. Pitanje je samo kako ih ne dovesti u sumnju?

Device su čista bića. Njih jedino prlja novac koji jako vole, a ne umeju sa njim. Ljubomorne su na sve i svakoga, sa razlogom ili bez njega. Sjajni prijatelji, koji će najglasnije pričati viceve i zasmejavati društvo. Tačni i odgovorni radnici. Nepogrešivi saradnici. Nervozni sa britkim mozgom i analitčkim umom, jedinstveni u svemu. U tačnost Device ne treba sumnjati.

Izvor : Vladarka

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s