Bik je horoskopski znak za ljude rođene u periodu od 21.04. do 22.05.

bik_620x0

izvor ilustracije : Novosti

To su oni što sporo hodaju, uživaju u pogledu na sve. Ne žele da propuste nešto što im godi njihovom oku, duši… Često se ne obaziru da neko ko ide pored njih hoće da požuri. Uživaju u hrani, piću, seksu. Hedonisti u svim segmentima. Kuhinja i porodica je njihovo svetilište. Deluju hladno. To je onda dok procenjuju. Njima treba mnogo vremena da nekoga prihvate. U tom po njima potrebnom vremenu za procenu, stavljaju ljude u razne situacije, da bi videli njihove reakcije. Provokatori sa dobrom namerom. Mislim da se ne opuštaju. Žive u gardu da ne budu nasamareni, obrukani. Veliki su kritičari drugih ljudi. Čime god se bave, moraju biti ispravni. Ispravaljaće i sebe i druge. Nerviraće druge svojom tačnošću i brojanjem svega u sitna crevca. Boemi u neslućenim razmerama. Brojaće svaki dinar kada je posao u pitanju. Za njih je ispravnost i tačnost jedino po čemu hodaju. Biće najglasniji kada smatraju da su u pravu i ponašaće se kao eksperti u takvim situacijama. Ali tada to zaista jeste tako. Treba im verovati. Vole da se oblače klasično i ponašaju konzervativno pred svetom. Tako se brane. Njihovu suštinu vide samo oni koje vole. A kada vole, nema stvari koju Bik neće učiniti za tu osobu. Za porodicu, prvenstveno, pa za prijatelje, voljeno biće.  U vatru i vodu. Što nije ni čudo kada se zna da im je Venera vladajuća planeta. Svaki vid umetnosti im je blizak. Uživaju u lepom. Mnogi Bikovi se bave nekim vidom umetnosti. Svoju preosetljivost preobraziće u pesmu, pisanu ili otpevanu, naslikanu… Skloni depresivnim padovima zbog nerazumevanja u ljubavi i nedostatka novca. To ih baca ih u očaj. U njemu pronalaze toliko tvrdoglav i pozitivan inat, da se izdignu iznad svake situacije. Ono iz čega se teško podižu je uvreda od ljudi koje vole i prazan novčanik.

Poseduju dozu mazohizma u sebi, onog koji se ne voli, ali trpi. Tvrdoglavost i inat ove ljude izdiže do neslućenih granica. Koje vode od vrha do dna.

U ljubavnim vezama na početku su oni zanesenjaci, spremni da skinu zvezde s neba. Tada i samo tada nisu na zemlji. Preslatko je videti ih tada. Ali oni ne vole da dugo odsustvuju sa svoje zemlje. Vraćaju se kada bivaju osvojeni ili osvoje. Onda traže svoje mesto, svoja prava. Nekako za njih sve mora biti realno, da ima smisla. Besmislenost ih ubija i boli do srži njihovog bića. Kada su srećni, voljenom biću vole da spremaju hranu na različite načine. Da piju vino uz laganu muziku, da vode ljubav do jutra, da svaka vrsta uživanja spoji dva bića. Davaće se bezrezervno, ludo, zanesenjački, do kraja. Kada su nesrećni, postaju zapušteni, lenji, džangrizavi i opori. I u tome uživaju. Mnogo im treba da povrate poverenje i veru u voljeno biće. Onako zarozani, slaće cinične poruke, sa sve osmehom osobi koju voli. Želi da povredi, hoće da vrati otrovnu strelu. Za njih ne postoji opravdanje za grešku. Bili su upozoreni da to ne urade. Tada su teški kao crna zemlja. A to je samo zato sto je njihovo biće ranjeno i prestravljeno pod naletom emocija koje su ga ugušile i zapušile. Puno strpljenja treba da se Bik povrati.

Precizni i izuzetno odovorni na radnim mestim, s ljudima, voljenim bićima. Ova u biti lenja bića koja treba pokrenuti su samo uplašena stvorenja. Zato svojataju da je sve njihovo da ne bi ostali sami i bez ičega. Samoću teško podnose. Žive sa njom ako nemaju izbora. Jedino ispunjeno funkcionišu kada imaju porodicu iz koje izlaze spremni i jaki za život. I siguran posao.

Izvor : Vladarka

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s